Ce face o jucărie să fie jucărie Montessori?
Dacă noi, ca adulți, suntem suprastimulați de abundența de jucării și activități disponibile, vă puteți imagina cum este aceea experiență pentru copilul dumneavoastră? Înconjurați de jucării cu prea multe culori, prea multe zgomote și prea multe părți, s-ar putea să se simtă copleșiți. Deci, ce linii directoare puteți folosi atunci când selectați jucării pentru copilul dumneavoastră?
Filosofiile Montessori oferă o înțelepciune incredibilă în această arenă și puterea a mii de ore de observație pentru a studia la ce răspund copiii și de ce au nevoie în mediul lor. O abordare Montessori poate oferi confort atunci când cumpărați jucării.
5 CARACTERISTICI DE BAZĂ ALE JUCĂRIILOR MONTESSORI
1. Jucăriile Montessori sunt simple
Cele mai bune jucării pe care să le oferi celor mici sunt simple. Copilul tău încearcă să dea sens acestei lumi minunate și sălbatice pe care au ajuns-o atât de recent. Ei învață cel mai bine atunci când le oferiți informații organizate.
De exemplu, un puzzle simplu cu un triunghi, un cerc și un pătrat în trei culori diferite diferite oferă copilului dvs. informații organizate despre forme. Acestea sunt trei structuri geometrice esențiale între care să distingem. Ei învață despre relația dintre cei trei în timp ce scot piesele și le pun deoparte. Și absorb că aceste forme sunt legate între ele fără distragerea fețelor decorative sau a formelor aleatorii. Când se oferă prea multe informații într-o singură jucărie, copiii nu pot abstrae elementele esențiale ale activității.
2. Jucăriile Montessori au la bază realitatea
Înainte de vârsta de șase ani, creierul copilului dvs. este relativ incapabil să distingă fantezia de realitate. Pentru a-și dezvolta imaginația reală și o relație sigură cu lumea lor, trebuie să învețe mai întâi despre cum este lumea cu adevărat. Citiți-le cărți despre lucruri reale: tigrii din pădurea tropicală, nu tigrii care conduc autobuze. Dă-le jucării cu consecințe reale. Săriți casetele cu butoane și butoane care produc zgomote neafiliate și aleatorii. Respectați jucăriile care au consecințe adevărate. O minge aruncată într-o gaură se va rostogoli pe o rampă și va ieși pentru ca copilul dumneavoastră să o manipuleze din nou. Un clopot real și vizibil va suna când bebelușul tău se va lovi.
3. Jucăriile Montessori sunt fabricate din materiale naturale
Alege jucăriile din materiale naturale ori de câte ori este posibil. Un zgomot făcut din lemn sau metal îi va oferi bebelușului mult mai multe informații despre lumea lor decât una din plastic. Metalul este rece la atingere la început și apoi se încălzește în mână. Lemnul oferă o varietate de texturi. Și atât metalul, cât și lemnul au un „gust” interesant pentru bebeluș. Plasticul, pe de altă parte, are întotdeauna aceeași temperatură și fie nu are gust, fie are o senzație artificială în gură. În mod similar, metalul și lemnul oferă o greutate interesantă atunci când copilul dumneavoastră lucrează cu puzzle-uri, mingi și jucării similare. Vor varia în sens și greutate în funcție de dimensiune, unde plasticul tinde să aibă nevoie de o schimbare mai mare în dimensiune pentru o schimbare distinctă în greutate.
4. Materialele Montessori sunt funcționale și constructive
Toate jucăriile pe care le oferim copiilor noștri ar trebui să necesite participarea și acțiunea lor pentru utilizare. Cele mai bune jucării pentru dezvoltarea micuților noștri le permit să exploreze și să implice propria voință, decizii și idei. Nu sunt spectatori pasivi ai ideii unui adult despre divertisment. Ei manipulează și construiesc și interacționează, învățând despre lumea lor și capacitățile lor.
5. Jocul Montessori oferă alegeri limitate
Oferă-i copilului tău alegeri limitate atunci când își prezintă jucăriile. A avea prea multe alegeri este copleșitor și nemulțumitor. Le este mai greu să decidă cu ce vor să se joace și le este mai greu să rămână cu jucăria odată ce au ales-o. În loc să se concentreze asupra jucăriei și să se bucure pe deplin de scopul și valoarea acesteia, ei vor zbura de la o jucărie la alta, făcând dezordine și simțindu-se progresiv anulate. Numărul ideal de jucării va crește pe măsură ce copilul îmbătrânește, dar va depinde de personalitățile lor individuale. Rotirea din colecția lor va permite timp să exploreze și să folosească toate jucăriile pe care le au.